Wat is Helios?

Het softwarepakket Helios is ontworpen om informatie te genereren uit bestaande berijfsapplicaties. Helios presenteert deze informatie in de vorm van (management-) overzichten en stelt deze via u eigen intranet beschikbaar aan belanghebbenden in de organisatie.

Bedrijfsapplicaties of registratiesystemen bevatten gegevens die bewaard worden in een database. Medewerkers van de organisatie bewerken - met behulp van deze bedrijfsapplicaties - de gegevens, en zorgen ervoor dat de database actueel blijft. Vaak bieden bedrijfsapplicaties weinig mogelijkheden om de gegevens te kunnen raadplegen. Helios kan de gegevens in uw bedrijfsapplicaties lezen en omzetten in praktische overzichten en maakt ze toegankelijk via het Intranet.

Wanneer de informatie op de overzichten gebaseerd wordt op de gegevens in uw registratiesysteem, beschikt u altijd over de meest actuele en juiste informatie. U hoeft dus geen aparte spreadsheets meer bij te houden. U selecteert het gewenste overzicht en kiest vervolgens het formaat. In Html formaat kunt u snel door de informatie bladeren, in Pfd kunt u een overzichtelijke papieren afdruk maken, en in Excel formaat kunt u desgewenst zelf aanvullende bewerkingen op de informatie uitvoeren.

Helios maakt de overzichten op een tijd die de organisatie schikt. Dat kan bijvoorbeeld ook ' s nachts zodat er elke morgen versie informatie beschikbaar is.

De toegang tot de overzichten wordt desgewenst geregeld met behulp van een gebruikersnaam en wachtwoord. Zo krijgen medewerkers alleen toegang tot de informatie die zij nodig hebben.